program partnerski Diores

"Słodki stół", "sweet tables", "candy bar" to nazwy urokliwych zakątków słodkości przygotowanych na specjalne okazje. Pomysł na ekspozycję słodkości tak, aby cieszyły nie tyko podniebienie ale i oko, jak zwykle przywędrował do nas ze Stanów Zjednoczonych.

Mają one za zadanie cieszyć gości ciekawym podaniem i możliwością uraczenia się pojedynczymi smakołykami, wybierając te, które lubimy najbardziej.


/

W przypadku wyboru słodkiego stołu na wesele - ważne by był spójny z tematem wesela i pasował do całości kolorem i charakterem.
Słodkie stoły można przygotować z ogólnie dostępnych ciastek, galaretek, muffinów, cupcaków, lizaków czy żelków. Kluczem sukcesu jest jego aranżacja.
Słodkie stoły mogą być jednobarwne lub tematyczne.



Zwykle słodkie stoły nie zastępują tortu weselnego. W naszym tradycyjnym kraju rzadko kto rezygnuje z głównej atrakcji wesela - krojenia przez Parę Młodą tortu weselnego.
Stoły te to ogromna radość dla dzieci. Smacznie wyglądające lizaki czy żelki przyciągają dzieci jak magnes.



Można też przypisać im jeszcze jedną cechę - oderwani na chwilę od stołu weselnego, smakując pyszności możemy prowadzić słodkie tete a tete.



Tekst i zdjęcia: Słodkie stoły / www.slodkiestoly.pl

Źródło: abcslubu.pl

www.abcslubu.pl

www.facebook.com/abcslubu